Microsoft Power BI2022-03-31T15:13:33+02:00

Microsoft
Power BI

Hurtigt, intuitivt og moderne Business Intelligence

Microsoft Power BI

Hvad er Microsoft Power BI, og hvad kan du bruge det til?

Microsoft Power BI er en del af Office 365 og benyttes til at designe dashboards på baggrund af data, du allerede har i din virksomhed. Produktet udmærker sig med en brugerflade, der er nem at gå til og gør dig i stand til at forvandle data til indsigt på få øjeblikke.

Vil du vide mere?

Lav flotte visualiseringer af dine data med Power BI

Med Power BI følger et stort bibliotek med datavisualiseringer, så du kan få vist dine data, lige som du har lyst til – levende og med større indsigt. Du kan også skabe interaktive visualiseringer og lave interessante rapporter – med høj nøjagtighed.

Power BI screenshot
Power BI screenshot

Analysér dine data visuelt

Hjælp dine brugere med at træffe informerede beslutninger på baggrund af omfattende rapporter med visuelle analyser. Med Power BI er det legende let at skabe forbindelse til dine datakilder – uanset om det er Excel, Oracle eller noget helt tredje.

Del dit arbejde i Power BI med dine kollegaer

Samarbejd med dine kollegaer om at lave brugerdefinerede dashboards og interaktive rapporter. Du får talrige måder, hvorpå du kan publicere dashboards, så organisationen kan træffe de rette beslutninger på et fælles grundlag.

Power BI screenshot

Leder du efter noget særligt?
Få overblikket her.

Vi har samlet en masse information om her på siden, og for ikke at spilde din tid, kan du få et hurtigt overblik over indholdet nedenfor. Klik på det emne, du vil læse mere om.

Hvorfor Power BI?

Hvad er årsagerne til, at værktøjet er så populært, at du også selv er havnet her?

Læs mere her

Video

95 sekunder – så hurtigt kan du få en grundliggende forståelse for, hvad Power BI er.

Læs mere her

Cases

Er du nysgerrig på, hvordan andre virksomheder bruger værktøjet – og hvad de får ud af det?

Læs mere her

Dynamics NAV & BC 365

Power BI er oplagt til rapportering fra Dynamics NAV og BC 365. Læs hvorfor i vores factsheet.

Læs mere her

Kurser

Kapacity tilbyder kurser i Power BI på forskellige niveauer og til forskellige roller.

Læs mere her

Andre Power værktøjer

Power BI er del af en større familie, hvor særligt PowerApps og Flow er værd at se på.

Læs mere her

Prøv det gratis

Du kan hente Power BI Desktop kvit og frit fra Microsofts hjemmeside.

Læs mere her

Blogindlæg

Kapacity udgiver jævnligt indlæg og videoer om forskellige aspekter af værktøjet.

Læs mere her

Power BI på tre forskellige måder

Ufattelig mange bruger allerede Power BI til at få bedre indblik i vigtige faktorer i deres virksomheder. Her er tre eksempler i tre helt forskellige virksomheder.

Power BI case - NPI

Nordisk Pladeimport

Hos NPI giver Power BI hurtigere og større overblik over fortjeneste på kunderne og produkterne. Det sikrer en mere effektiv salgsopfølgning og efterlader mere tid til kerneforretningen.

Læs hele casen
Power BI case - Vandcenter Syd

VandCenter Syd

Hos VandCenter Syd benyttes Power BI-rapporter til at vise resultatet af de datamodeller, der beregner, hvor eventuelle brud på vandlinjerne er i forsyningsområdet.

Læs hele casen
Power BI case - AURA

AURA Energi

Hos AURA er Power BI en central del i energiselskabets nye BI-løsning, som er et farvel til manuelle processer og et goddag til større tilgængelighed og en fælles datavirkelighed.

Læs hele casen

Tidligere havde vi rigtig svært ved at vurdere vores kunder, og om der var økonomi i at handle med dem. Med den nye Power BI-løsning er salg og indkøb blevet gennemsigtige. Det har gjort, at vi kan træffe beslutninger ud fra fakta i stedet for følelser eller formodninger.

Hans Madsen, Salgschef hos NPI

Hvorfor skal du vælge Microsoft Power BI til din virksomhed?

Microsoft Power BI er et af de førende værktøjer til analysering af data, og mulighederne indenfor værktøjet er mange – derfor er der mange grunde til, hvorfor du skal vælge det. Få et overblik over dem herunder:

Førende i Gartners Magic Quadrant

Microsoft er de sidste 12 år – og senest i 2019 – blevet udnævnt af Gartner som førende i Maqic Quadrant i forbindelse med platforme til analyse og Business Intelligence. Rapporten er tilgængelig gratis fra Microsofts hjemmeside.

Hent rapporten

Økonomisk attraktivt

Skab en datakultur på tværs af din organisation. Power BI Desktop er gratis at bruge, og du kan få Pro-versionen for et lille månedligt beløb pr. bruger. Dermed kan alle i organisationen få adgang til BI og analyseredskaber.

Hør mere om priser

Løbende opdateringer

Microsoft udvikler løbende nye egenskaber, der kan hjælpe dig med din digitale transformation. Servicen opdateres med nye funktioner hver uge, og hver måned opdateres Power BI Desktop med nye og spændende funktioner.

Følg udviklingen her

Et stærkt community

Bliv en del af communityet og få tips og svar på dine spørgsmål fra andre brugere. Du kan også blive en del af Power BI User Group, som er et online samfund for passionerede brugere, som holder flere events årligt.

Læs mere her

Oplagt til self-service BI

Gør dine brugere til data-ninjaer! Power BI er et self-service værktøj, der gør brugerne selvhjulpne og dermed giver dem hurtigere og mere agil adgang til netop de analyser og datavisualiseringer, som de efterspørger.

Læs om Self-Service her

Big data med Azure

Med Azure kan du sætte skub i forberedelsen af big data. Anvender du en Azure Data Lake, får du hurtigere indsigt i dine data, og ved hjælp af Power Query kan analytikere transformere, integrere og berige big data direkte i Power BI.

Læs mere om Azure her

AI – Artificial Intelligence

Ved hjælp af de mange værktøjer i Microsoft AI kan du hjælpe de personer, som ikke arbejder med data til daglig, med at forberede data, bygge modeller til Machine Learning og få indsigt i alle typer af data.

Læs mere om AI her

Perfekt integration til Excel

Få endnu mere ud af dine Excel-data ved at analysere, visualisere og integrere dem med Power BI; det er nemt og hurtigt. Saml alle dine data fra flere forskellige kilder, så du opnår én sandhed til bedre beslutningstagning.

Læs mere om Excel-integration her

Real time dashboards

Få indblik i nutiden – og ikke blot fortiden. Få adgang til analyser af f.eks. data fra sociale medier eller sensorer på dine maskiner i realtid, så du kan træffe informerede beslutninger på det rette tidspunkt.

Få mere at vide her

Gratis e-bog

Sådan løser du 5 vigtige
økonomistyringsopgaver med Power BI

Vil du gerne blive klogere på værktøjet, og hvordan du med fordel kan implementere det i din økonomiafdeling?

Vi har skrevet en guide til, hvordan du kommer godt i gang med produktet. E-bogen er fuld af konkrete eksempler og løsningsforslag, så du kan blive (endnu) bedre til at benytte dig de mange muligheder i din økonomiafdeling.

Hent e-bogen her
Power BI e-bog

5 fordele ved Power BI

Økonomiafdelingens arbejde med controlling, analyse og rapportering handler om at understøtte virksomhedens interessenter med indsigt i og styring af de økonomiske data.

Med Power BI kan du skabe færdige og visuelt stærke rapporter, der opdateres automatisk, og som er tilpasset arbejdsprocesser og de forskellige målgrupper i virksomheden. På den måde frigør du tid i økonomiafdelingen til at være en tilgængelig Business Partner, der kan hjælpe resten af virksomheden med opgaver som økonomisk analyse, simulering og anden rådgivning, der kredser omkring økonomiske data.

  • God visualisering med data er vigtigt, når budskaber skal kommunikeres.

  • Supplerer Excel godt. Som Excel-bruger har du et godt udgangspunkt for at lære Power BI.

  • Forbedring af dataindlæsning og databehandling med Power Query, som også kendes fra Power Pivot i Excel.

  • En god implementering hjælper med at fjerne flaskehalse i økonomiafdelingen.
  • Power BI er et let tilgængeligt værktøj til digital transformation i økonomiafdelingen.

Se videoen om Microsoft Power BI
og få et hurtigt overblik!

Power BI Finance demo

Bliv klogere på, hvilke muligheder du har med Power BI. Vi har lavet en demo, som du kan dykke ned i og hente inspiration fra, når du selv skal implementere eller arbejde videre med Power BI i din økonomiafdeling.

Herunder gennemgår vi de fem hovedtemaer i demoen, som kredser omkring en række kerneprocesser i økonomiafdelingen. Husk på, at demoen blot er inspiration til, hvordan man kan bruge Power BI til økonomistyring. Der er mange muligheder for at lave løsninger, der passer præcis til jeres behov.

Prøv Power BI demoen her

Power BI Finance demo - screenshot

DuPont

KPI’er hjælper dig med at måle og styre den økonomiske værdiskabelse. KPI’er kan for eksempel visualiseres i en DuPont-pyramide som i denne demo, hvor brugeren får et hurtigt overblik over de mest vigtige KPI’er.

Når vi arbejder med KPI’er i Power BI, placerer vi beregningerne centralt i en datamodel. Fordelen er, at definitionen og regnereglen er fast, og regneprocessen automatiseres. Det frigør tid til det vigtigste; nemlig analyse og forståelse for, hvorfor KPI’erne performer som de gør.

Power BI Finance demo - screenshot

Profit & Loss

Datavisualisering og data-storytelling fortjener højere prioritering i økonomifunktionen. Rapportering sker ofte til flere forskellige interessenter, som ikke har samme behov, men det sker ofte, at de modtager den samme rapporteringspakke, fordi det er for tidskrævende at forberede flere visualiseringer i Excel.

Med en god finansdatamodel og Power BI er det muligt at automatisere databearbejdningen. Det frigør tid til, at hver brugergruppe kan modtage en rapport, der passer til deres behov.

I vores demo kan du se et bud på en visuel og letlæselig resultatopgørelse opstillet som et dashboard.

Power BI Finance demo - screenshot

Financial Statement

Her demonstrerer vi en klassisk opstilling af resultatopgørelsen. Bemærk, at vores datamodel indeholder flere forskellige kontoplaner, afhængig af hvem brugergruppen er. Samtidig kan den automatisk beregne år-til-dato, rest-år-budget mv.

Den traditionelle månedsrapport med opstilling af resultatopgørelsen i Excel kan altså overflyttes til Power BI. Det giver flere fordele; automatisk dataopdatering, nem datadeling med Power BI webservicen, god sikkerhed omkring, hvem der må se rapporteringen mv.

Power BI Finance demo - screenshot

Cost Allocation

Nogle omkostninger kan ikke henføres direkte til vores styringsprocesser som en del af registreringsprocessen omkring ERP-systemet. Det kan betyde, at vi tager økonomiske beslutninger på et ufuldstændigt grundlag.

En god finansdatamodel i kombination med Power BI kan håndtere allokering af omkostningerne. Datamodellen kan nemt indeholde flere allokeringsregler og flere versioner af samme regel. Det giver gode analysemuligheder og tidsbesparelser i forhold til at lave manuelle allokeringer i Excel.

I vores demo kan du prøve en løsning, der allokerer omkostninger mellem profit centers.

Power BI Finance demo - screenshot

Simulation

Der er konstante forandringer omkring os, og ofte er det årlige ankerbudget forældet allerede tidligt i regnskabsåret. Power BI indeholder funktionen What-If parametre. Med denne funktion er det muligt at simulere på konsekvensen af forskellige beslutninger.

I demoen har du mulighed for at simulere på toplinje, lønomkostninger og andre omkostninger, og hvordan disse påvirker resultatopgørelsen. Mange controllere bruger mange timer på manuelle simuleringsberegninger i Excel.

Med den rigtige datamodel og gode rapporter i Power BI kan du frigøre tid til at være en endnu bedre Business Partner.

Tag på kursus!

Kapacity tilbyder flere forskellige kurser i Microsoft Power BI. Uanset om du er fuldstændig på bar bund, eller du allerede er fortrolig med selv avancerede funktioner, har vi undervisning, som kan gøre dig endnu bedre til løsningen og dermed optimere dit udbytte af løsningen.

Vores kurser afholdes mindst én gang om måneden i både København, Aarhus og Kolding.

Power BI kursus – introduktion

Dette kursus er den perfekte start for dig, der er nysgerrig på fænomenet. På kurset lærer du at lave datamodeller med forretningslogik – og præsentere det hele i flotte dashboards og rapporter.

Tilmeld dig kursus her

Power BI kursus – avanceret

Dette kursus er perfekt for dig, der allerede er i gang med at bruge produktet, men ønsker at gå videre til det næste niveau. Du har skrevet et par DAX-measures før, men du mangler et skub til at komme videre.

Tilmeld dig kursus her

Power BI kursus – for controllere

Dette kursus er målrettet dig, der arbejder med finance rapportering, controlling og planlægningsprocesser – og som er interesseret i at lære mere om data og Business Intelligence (BI) i en finance kontekst.

Tilmeld dig kursus her

Prøv det gratis

Er du blevet nysgerrig? Så download Desktop-udgaven nu og prøv selv, hvor nemt det kan være at arbejde med datavisualiseringer og rapporter.

Download gratis her

Få mere ud af Dynamics NAV og 365 BC med Microsoft Power BI

Vi har skrevet et kort factsheet, som beskriver de mange fordele og synergier, der kommer ud af at kombinere Dynamics NAV og 365 BC med Power BI.

Factsheetet berører også de forskellige steps i et typisk implementeringsforløb, herunder en indledende workshop, uddannelse af brugerne osv.

Download factsheet

Andre medlemmer af Microsoft Power-familien

Sæt produktiviteten i vejret på tværs af organisationen ved at integrere med fætrene PowerApps og Microsoft Flow.

Microsoft PowerApps

Med Microsoft PowerApps kan du nemt bygge apps, som udnytter de data, der allerede findes i virksomheden. PowerApps indeholder en lang række værktøjer, som gør det muligt at inkludere f.eks. AI og automatiserede processer i sine Apps. Løsninger, der er lavet i PowerApps, har et dynamisk design og kan vises på alle slags platforme.

Læs mere om PowerApps

Microsoft Flow

Microsoft Flow er en online tjeneste, som gør det nemt at oprette arbejdsprocesser, der gør tidskrævende opgaver på tværs af forskellige programmer og services automatiserede og effektive. Microsoft Flow integrerer med mere end 100 forskellige datakilder, og flere kommer hele tiden til. Microsoft Flow findes selvfølgelig også som en app til de gængse platforme.

Læs mere om Microsoft Flow

Hvem er Kapacity, og hvorfor os?

I Kapacity skaber vi kvalitetsløsninger, som vi kan være stolte af. Vi blev grundlagt i 2008 ud fra et ønske om at levere Data Warehouse og Business Analytics-løsninger i verdensklasse.

Mange års erfaring og knowhow

Siden har vi vokset os til at være en af de toneangivende aktører i den danske Business Intelligence-branche. Vi mener, at erfaring er nøglen til succesfulde projekter. I dag har vi flere hundrede projekter bag os. Det giver en ubetalelig knowhow, som vi tager med ind i dit projekt.

Nyheder og blogindlæg om
Business Intelligence

Power BI Café – afsnit 2

Power BI Café Afsnit 2: Højdepunkter fra 2022 Hvis du ikke kan se videoen, kan du klikke her. Links: Field Parameters (julekalender-afsnit) [...]

Vil du vide mere om Microsoft Power BI?

Gør som en lang række af landets mest ambitiøse virksomheder: Udfyld formularen eller tag fat i Søren – så kan vi tage en god snak om jeres udfordringer og drømme.

Søren Toft Joensen
Partner & CCO
+45 26 30 90 01
stj@kapacity.dk