Skip to content

Kursus i håndtering af datakvalitet

Det rette kursus for dig, som bruger Power BI og gerne vil lære, hvordan man sikrer, at data lever op til den forventede kvalitet.

Få styr på jeres datakvalitet

På kurset får du styr på teorien omkring stamdata og de typiske udfordringer vedrørende dette i en organisation. Du lærer at opsætte datakvalitetsregler for stamdata, så du selv kan analysere på kvaliteten af dine data og visualisere den i Power BI. Derudover lærer du, hvordan du sorterer ud i data, som ikke lever op til datakvalitetsreglerne.

Fokusset på kurset ligger på de seks mest almindelige datakvalitetsregler, hvad de betyder og hvilken historie de fortæller om din virksomheds data.

Endelig kommer vi at gennemgå, hvordan du kan benytte Power BI til at udfordre organisationen i forhold til, hvordan datakvaliteten bliver opretholdt, samt hvordan visualisering af datakvaliteten kan hjælpe med at gøre din organisation mere datadreven.

Hør vores underviser, Kristoffer West, fortælle om kurset

Datakvalitet – noget alle taler om, men ikke ved hvad de skal stille op med

Der findes ingen virksomheder, som ikke oplever udfordringer med datakvalitet på den ene eller anden måde. Datakvalitet er på manges læber, men kun få ved, hvad de skal gøre ved det. Der mangler ikke teorier om datakvalitet – og der er heller ikke mangel på opfordringer til at gøre noget ved det. Problemet er, at der er få, som kan fortælle, hvad man konkret kan gøre for at sikre datakvaliteten.

BARCs årlige undersøgelse inden for business intelligence, analytics og data management viser, at datakvalitet og master data management er de vigtigste trends i 2022. Og det er for femte år i streg.

At datakvalitet så mange år i træk tager førstepladsen vidner om, at mange virksomheder endnu ikke har nået deres mål med datakvaliteten.

Det vil vi i twoday kapacity gøre noget ved. At arbejde med datakvalitet skal være håndgribeligt og let at forstå. For uden gode data fejler mange andre initiativer – eller bliver i hvert fald langt mere besværlige og dyre.

Vi kombinerer teori og praktik for at give dig værktøjerne til at beregne jeres datakvalitet, samt visualisere den i Power BI, så den bliver synliggjort.

twoday-kapacity-situation-6-800

Kursets indhold

Introduktion til Master Data og Data Quality Management

Teori om datakvalitetsmålinger

Opsætning af datakvalitetsmålinger i Power BI

Mål hvor vigtige data er for organisationen

Hvordan kan Power BI bruges til at udfordre organisationens syn på datakvalitet?

Undervisere

Alle vores undervisere arbejder til dagligt som konsulenter på “rigtige” projekter. Vores viden kommer altså ikke kun fra teori, men også praktisk erfaring.

Det betyder, at vi kan hjælpe dig videre med opsætning af rapporter, design, modeller og hvad du ellers måtte få brug for på din videre BI-rejse.

Praktisk information og tilmelding

Målgruppe

twoday kapacitys kursus i håndtering af datakvalitet henvender sig til dig, som allerede har lidt erfaring med Power BI, f.eks. som analytiker, controller eller lignende, som ønsker indblik i virksomhedens datakvalitet. Enten fordi jeres datakvalitet giver udfordringer for dit eget arbejde – eller for dig hvis virksomhed ønsker bedre stamdata.

Kurset giver håndgribelige værktøjer til, hvordan du beregner datakvalitet og visualiserer det, men også et godt teoretisk grundlag om, hvad gode data er, og hvorfor det er vigtigt for forretningen.

Dato, sted, pris og tilmelding

Kurset holdes fra kl. 09:00-16:00 og afholdes løbende i København, Kolding og Aarhus.

Kurset koster kr. 4.000 ex. moms med fuld forplejning. Kurset kan også afholdes på engelsk. Kontakt os, hvis du vil vide mere.

Tilmeld dig kurset i datakvalitet i en by nær dig:

Ingen resultater fundet

Vil du vide mere om Power BI?

Vil du vide mere om Power BI og hvad du kan bruge det til, så tag et kig på vores side om værktøjet. Her kan du læse om funktionalitet og fordele, se en video – eller downloade en prøveversion.

  • Kurset havde en god balance af både datakvalitetsteori og praktiske øvelser vedrørende datahåndtering, strukturering og visualisering i Power BI. Teorien og de praktiske øvelser supplerede hinanden godt, og der var god tid og plads til også at diskutere og få input til helt konkrete datakvalitetsudfordringer og problemstillinger.
    Heidi Hald Christensen
    Data Governance Coordinator, Kvadrat

Vil du i gang? Det vil vi også

Gør som en lang række af landets mest ambitiøse virksomheder:
Udfyld formularen eller tag fat i Søren – så kan vi tage en god snak om jeres udfordringer og drømme.

Søren Toft Joensen

Partner & CCO
stj@kapacity.dk
26 30 90 01