Data Storytelling

Tag dine slutbrugere igennem en historie af data

Hvad er Data Storytelling?

Mange organisationer samler deres data i én dataplatform for at kunne analysere og rapportere på et fælles beslutningsgrundlag. Data ønskes ofte præsenteret i flotte visuelle dashboards, og de skal være lette at læse og forstå. For at opnå dette, er det vigtigt at skabe et dashboard eller en rapport, som understøtter den historie, du ønsker fortalt på baggrund af brugernes behov – dét, der kaldes for Data Storytelling.

Lad ikke kun dine dashboards og regneark vise, hvad der sker – lad dem fortælle dig hvorfor, det sker

Data Storytelling bliver mere og mere relevant

Data Storytelling handler altså om at skabe en historie ud fra indsigterne i sine dataanalyser. Historien skal gøre det muligt for en bestemt målgruppe at forstå komplekse aspekter i virksomhedens data. På den måde kan målgruppen nemt træffe de rette beslutninger i dagligdagen, og værdien af den fælles dataplatform kan høstes. Teknikken bliver kun mere og mere relevant i dag på baggrund af virksomheders stigende indsamling af komplekse data.

Data Storytelling

Tre tegn på, at du kunne drage fordel af Data Storytelling

Mange virksomheder har en eller anden form for Business Intelligence-løsning – alt fra dedikerede Data Warehouse-platforme med tilhørende analyse- og rapporteringsværktøjer til mere eller mindre fastlagte Excel-rapporter.
Uanset den aktuelle løsning, kan jeres situation være en af følgende:

  • I har en BI løsning i dag, men der er alt for mange rapporter, og de fleste bruges ikke.
  • I har en BI løsning i dag, men I ved ikke, om I reelt får de vigtigste KPI’er frem i lyset hos den enkelte medarbejder. Eller om det er de rette KPI’er, der fremstår i rapporterne.
  • I er ikke sikre på, om jeres rapportering har den tænkte effekt på forretningen.

Vil du vide mere om Data Storytelling?

Gør som en lang række af landets mest ambitiøse virksomheder: Udfyld formularen eller tag fat i Søren – så kan vi tage en god snak om jeres udfordringer og drømme.

Søren Toft Joensen
Partner & CCO
+45 26 30 90 01
stj@kapacity.dk