On demand webinar: Skab værdi med data i den finansielle sektor

Bliv klogere på, hvordan du udnytter data til at skabe (mere) værdi i den finansielle sektor

Af: Kapacity

1. november 2019

I Kapacity oplever vi, at der er et stort uudnyttet datapotentiale hos finansielle virksomheder. Der er typisk ekstremt detaljerede, historiske data på f.eks. demografi, finansiel status og tidligere transaktioner. Men for at få optimal værdi af de data kræver det, at du i din virksomhed har en dataplatform, der samler data, og hvor BI og AI arbejder sammen.

Vores Data Scientist Magnus har lavet dette webinar for at gøre dig klogere på, hvordan du kommer videre i dit arbejde med at skabe værdi af data i den finansielle sektor. Han fokuserer blandt andet på vigtigheden af at have en dataplatform, der understøtter arbejdet med data og AI-modeller.

Webinarets indhold:

 • Introduktion – Kapacitys take på AI i finansielle virksomheder:
  Hvilke udfordringer står virksomheder i den finansielle sektor overfor? Og hvilke muligheder har de? Magnus giver sit syn på, hvordan virksomhederne kommer i gang – eller fortsætter sin udvikling – med at blive drevet af data.

 • Dataplatform:
  Magnus giver her sit bud på, hvad du har af muligheder med en moderne dataplatform. Han kommer også ind på, hvilke udfordringer vi typisk ser hos finansielle virksomheder i dag – heriblandt at der mangler en samlet strategi for en dataplatform, der understøtter AI og BI.
 • Churn Prediction:
  Det er markant billigere at fastholde en eksisterende kunde frem for at skaffe en ny. Med churn prediction har du mulighed for at forudsige, hvilke kunder der med størst sandsynlighed er i risiko for at forlade din forretning. Her dykker Magnus ned i, hvordan du kommer i gang med (bedre) churn prediction.

 • Fraud Detection:
  Det er en umuligt opgave at overskue den enorme mængde transaktioner, der bliver foretaget hver dag. Medmindre du bruger avanceret Machine Learning til at identificere og rangere mistænkelige banktransaktioner eller kunder med dårlige hensigter. Magnus viser dig hvordan.

 • Computer Vision:
  Algoritmerne bag Computer Vision bliver smartere for hver dag, der går. Men hvordan bruger du det til at skabe værdi i den finansielle sektor? Det giver Magnus et bud på her. Du kan blandt andet bruge Computer Vision til at identificere og verificere kundeleverede dokumenter.
 • Natural Language Processing (NLP):
  NLP dækker over metoder til processering og analyse af sprog og tekst. Eksempler på dette kunne være e-mails, kommentarer på sociale medier osv. Du kan også digitalisere dine papirer og bruge NLP til at inddele og skabe overblik over indholdet.

Webinaret er delt op i fem kapitler, og du kan se dem alle her:

1. kapitel:
AI i finansielle virksomheder

1. kapitel:
AI i finansielle virksomheder

3. kapitel:
Churn og krydssalg

3. kapitel:
Churn og krydssalg

5. kapitel:
Computer Vision og NLP

Del på

Andre blogindlæg du måske vil finde spændende

Fem råd til at få Machine Learning i produktion

4. januar 2023|

Har du også en fornemmelse af, at jeres data indeholder mere potentiale, end din virksomhed høster i dag? At kunne trække de dybe indsigter ud af data eller automatisere manuelle arbejdsopgaver med en data-applikation bygger ofte på Machine [...]

Hvad er Explainable AI?

28. april 2022|

I dette blogindlæg vil vi kigge nærmere på, hvad forklarlighed inden for AI betyder samt hvilke typer af information, man kan uddrive fra AI-/ML-modeller. [...]

Sådan får du AI ud af sandkassen

11. januar 2022|

I dag står døren til AI åben for alle virksomheder - men de færreste formår at udnytte teknologien til fulde. I dette blogindlæg kan du læse om de tre primære årsager til, at AI ofte forbliver et legetøj [...]

2021-08-09T11:35:15+02:00