Microsoft SQL Server 2019

En samlet dataplatform, der indeholder innovative funktioner, sikkerhed i top og den bedste performance.

Microsoft SQL Server – 25 år på bagen og still going strong

I mere end 25 år har SQL Server hjulpet virksomheder med at administrere alle områder af deres relationelle data. I de seneste udgivelser har Microsoft taget skridtet videre fra blot at sende forespørgsler på relationel data ved at udvide platformen til både at omfatte grafdata og relationel data. Samtidig har de bragt Machine Learning til dér, hvor dataene befinder sig med R og Python modeltræning og scoring. Efterhånden som mængden og typerne af data øges, er kunderne nødt til let at kunne integrere og analysere data på tværs af alle typer data.

For første gang nogensinde skaber SQL Server 2019 en samlet dataplatform med Apache SparkTM og Hadoop Distribueret filsystem (HDFS) sammen med SQL Server som en enkelt, integreret løsning.

Selvom den store nyhed handler om Big Data clusters, er der en række større forbedringer, der fortsætter med at forbedre og transformere midtpunktet i Microsoft-dataplatformstakken.

SQL Server findes både i en lokal version og i Microsoft Azure.

Vil du vide mere om SQL Server?

Hvad er nyt i Microsoft SQL Server 2019?

Kalder alle analytikere, udviklere, data scientists og databaseadministratorer! Nye funktioner gør det muligt for dig at være endnu mere produktiv:

Store dataklynger distribuerer SQL Server side om side med Spark og HDFS i en enkelt kombineret klynge i stor skala og analyse.

Datavisualisering er mulig i Oracle, MongoDB, Teradata og andre SQL Servers og ODBC compliance data sources.

SQL Server på Linux får flere funktioner som agent replication, distribuerede transaktioner, PolyBase og Machine Learning.

Brug Java-kode i dine SQL-forespørgsler ud over allerede understøttede sprog som .NET, Python og R.

Mere support til Kubernetes og containere som Always On Available Groups på Kubernetes.

Graph SQL query-forbedringer såsom transitive closure.

Se webinar om Microsoft SQL Server 2019

Microsoft har lavet et on demand webinar, der giver dig en guidet tur af Microsoft SQL Server 2019.

Se f.eks. mulighederne med Advanced Analytics og Data Lake. Webinaret viser også, hvor nemt det er at integrere data fra flere kilder, herunder Oracle, MongoDB og Teradata – uden brug af ETL.

Se webinaret her

Performance, sikkerhed og tilgængelighed er hjertet af SQL Server!

Værktøjer og services

Udover selve databasemotoren til opbevaring, behandling og sikring af data, indeholder Microsoft SQL en stribe af værktøjer og services:

Integration Services

En platform til opbygning af højtydende dataintegrationsløsninger, herunder pakker, der leverer ekstraktion, transformering og load (ETL)-processing til Data Warehousing.

Machine Learning Services

Gør det muligt at køre Python og R med relationelle data. Der kan bruges open-source-pakker og -frameworks samt Microsoft Python- og R-pakker til prediktive analyser og Machine Learning.

Big Data Clusters

Tilbyder tre vigtige funktionaliteter; datavirtualisering, administreret SQL Server, Spark og Data Lake (du kan lagre store mængder af data i Data Lake og tilgå det nemt ved hjælp af enten SQL eller Spark), komplet AI-platform.

Analysis Services

En analyse-motor, der bruges til behandling af forretningsdata til Business Intelligence og datavisualisering. Understøtter tabulare modeller, multidimensionelle modeller og Power Pivot til SharePoint.

SQL Graph

Graph database-funktioner, der gør processen med at modellere data, der indeholder komplekse mange-til-mange og hierarkiske relationer mere simpelt.

Reporting Services

SQL SSRS giver en række værktøjer og services, der kan skabe, implementere og administrere mobile og paginerede rapporter. Rapporterne kan ses i en browser, på en mobil enhed eller i e-mails.

Master Data Services

Giver mulighed for at håndtere et master sæt af din virksomheds data. Man kan organisere data i modeller, opsætte regler for opdatering af data og kontrollere, hvem der opdaterer data.

Data Quality Services

Et vidensbaseret datakvalitets-produkt, som gør det muligt at opbygge en vidensbase og bruge den til at udføre datakvalitets-opgaver, f.eks. korrektioner, berigelse, standardisering m.v.

Replication

Et sæt af teknologier til kopiering og distribution af data og databaseobjekter fra en database til en anden og derefter synkronisering mellem databaser for at opretholde konsistens.

Vil du vide mere om Microsoft SQL Server 2019?

Gør som en lang række af landets mest ambitiøse virksomheder: Udfyld formularen eller tag fat i Søren – så kan vi tage en god snak om jeres udfordringer og drømme.

Søren Toft Joensen
Partner & CCO
+45 26 30 90 01
stj@kapacity.dk