Microsoft SQL Server 20162017-10-09T13:01:07+00:00

Kapacity’s guide til
Microsoft SQL Server 2016

– læs om de mange nyheder, og bestil vores white
papers om SQL 2016 i Business Intelligence-kontekst.

Gør din virksomhed datadrevet med Microsoft SQL Server 2016

Microsoft SQL Server 2016 repræsenterer et teknologisk tigerspring og byder på alt det, der gør det muligt at gøre din virksomhed datadrevet.

Microsoft SQL Server 2016, der lanceres snart, er det største spring i historien om Microsoft’s data platform. Den nye version byder på operationelle analyser i realtid, flotte visualiseringer på mobile enheder, indbygget Advanced Analytics, ny avanceret sikkerhedsteknologi og nye hybrid cloud muligheder.

Microsoft SQL Server 2016 har banebrydende forretningskritiske funktioner med in-memory ydeevne og indbygget operationelle analyser. Omfattende sikkerhedsfunktioner som f.eks. Always Encrypted-teknologi beskytter dine data, og AlwaysOn-teknologien er udvidet med en ”disaster recovery”-løsning i verdensklasse.

Med SQL 2016 vil virksomheder opnå dybere indsigt i alle data med nye funktioner, der går videre end Business Intelligence.

Alt i alt indeholder Microsoft SQL Server 2016 alt det, din virksomheder behøver for at blive datadrevet.

Vi har samlet Business Intelligence-relateret information om Microsoft SQL Server 2016 her på siden. Du kan læse om nyheder, bestille white papers og downloade vores Cheat Sheets om Power Query, Power Pivot og Power View.

Klik på knapperne nedenfor for at hoppe til det, du vil se.

BI-nyheder i SQL 2016
White Papers om BI i SQL 2016
Kapacity Cheat Sheets

Store nyheder på Business Intelligence

Microsoft SQL Server 2016 indeholder en lang række nye funktioner og forbedringer. Vi har samlet de vigtigste – og dem med relation til Business Intelligence

Ydeevne

Forbedret in-memory ydeevne med op til 30x hurtigere transaktioner, mere end 100x hurtigere forespørgsler end disk baserede relationelle databaser og realtid operationelle analyser.

Advanced Analytics

Indbyggede avancerede analyser giver skalerbarhed og forbedret ydeevne ved at køre din “R” algoritmer direkte i SQL Server. Udvid dit analytics bibliotek med Azure Marketplace.

Indsigt på alle enheder

Få forretningsindsigt med flotte visualiseringer på mobile enheder. Der findes apps til Windows, iOS og Android. Nye moderne rapporter, der fungerer i alle browsere.

Muligheder med Cloud

Stretch Database teknologi sikrer altid hurtig adgang til historiske data ved at strække dine “varme” og “kolde” OLTP data til Azure på en sikker måde.

Højere tilgængelighed

Endnu højere tilgængelighed end SQL Server 2014 med AlwaysOn secondaries med muligheden for at have op til 3 synkrone replikaer, DTC support og round-robin load balancing af secondaries.

Skalerbarhed

Forbedret database caching på tværs af flere kerner og support til Windows Server 2016, der effektivt skalerer computerkraft, netværk og lagring i både fysiske og virtuelle miljøer.

Bliv klogere med Kapacity’s White Papers

Vi har skrevet fem forskellige Business Intelligence-relaterede white papers om Microsoft SQL Server 2016. Bestil dem nu, så sender vi dig en e-mail med de valgte white papers med det samme.

Microsoft SQL Server 2016 - BI nyheder

BI nyheder i SQL 2016

Med SQL Server 2016 tager Microsoft det næste skridt som Enterprise BI platform.

Bestil vores whitepaper om nyhederne og en dybdegående analyse af hvilke muligheder det giver dig.

Du kan forvente at læse om den nye R-Services, Polybase og en forbedring af columnstore indexes.
På Analysis Services behandler vi nyhederne i SSAS Tabular, der er blevet optimeret og udvidet.
Her kan nævnes et nyt JSON baseret scripting sprog som erstatning for XMLA, DirectQuery og en række nye DAX funktioner.

Bestil White Paper om BI-nyheder her

Microsoft SQL Server 2016 front-end

Ny frontend i SQL 2016

De største nyheder finder vi på front-enden, hvor en helt ny og redesignet rapporteringsplatform i Reporting Services er den fremadrettede grundstamme i Microsoft BI on-prem.

Her kan du blandt andet kan designe mobile rapporter, eksportere rapporter til PowerPoint, ”pinne” objekter direkte til dit PowerBI dashboard og designe pixel perfekte rapporter med ”paginated reports”.

Bestil White Paper om ny front-end her

Microsoft SQL Server 2016 - Hybrid Cloud

Hybrid BI med SQL 2016

De fleste virksomheder arbejder I dag med et mix af data på egne servere og data I skyen – Med SQL server 2016 bliver et “hybrid” setup markant nemmere.

Læs mere om mulighederne for at kombinere det bedste fra begge verdner og en grundig gennemgang af mulighederne med den nye ”Enterprise Gateway” der åbner for at du kan bruge dit on-prem Data Warehouse sammen med PowerBI online – et brugsscenarie der vil være gældende for mange.

Bestil White Paper om Hybrid-BI her

Microsoft SQL Server 2016 - Master Data Services

Får styr på dine master data med SQL 2016

Med SQL Server 2016 er Master Data Services optimeret og står stærkere end nogensinde.

Grundlæggende har interfacet fået en opgradering og performance har fået et boost. Med MDS bliver det muligt at håndtere mange-til-mange relationer og håndtere forretnings-regler direkte i Microsoft Excel. Som noget helt nyt er der også blevet implementeret revisions historik så du selv bestemmer hvor lang tid du vil gemme information omkring ændringer.

Du kan i dette whitepaper læse en dybdegående analyse af de nye muligheder og hvordan du kan komme i gang med at bruge Master Data Services.

Bestil White Paper om Master Data Services her

Microsoft SQL Server 2016 R Services

Microsoft R-Services

I Microsoft SQL Server 2016 introducerer Microsoft ”R-Services”, som er integrationen af Revolution Analytics og det bringer ”R” til SQL Serveren i en tæt integration, der sikrer at du ikke skal flytte dine data fra SQL Serveren over i et særskilt ”R” miljø. Samtidig får du mulighed for benytte de muligheder for multi-threading, vi kender fra Revolution R Enterprise.

Advanced Analytics er dermed blevet en del af værktøjskassen for de virksomheder, der benytter SQL Serveren som BI løsning, og prædiktive analyser er pludselig inden for rækkevidde.

Kapacity’s team af arkitekter er allerede godt i gang med at teste mulighederne i R-Services.

Bestil White Paper om R-Services her

Prøv også Kapacity’s Cheat Sheets

Kapacity Cheat Sheets om Microsofts Power-tools er en lille serie af ark, som beskriver de mange funktioner i Power Query, PowerPivot og Power View

Microsoft Power View

Microsoft Power View benyttes til at lave interaktiv dataudforskning, visualiseringer og præsentationer. Kapacity’s Cheat Sheet om Power View gennemgår forskellige typer af datavisualiseringer, design og layout, datarelationer, slicers og filtre.

Hent Power View Cheat Sheet her

Microsoft Power Pivot

Microsoft Power Pivot gør det nemt og hurtigt at forvandle store mængder data til meningsfuld information. Kapacity’s Cheat Sheet om Power Pivot giver dig en hurtig gennemgang af de mest benyttede funktioner.

Hent Power Pivot Cheat Sheet her

Microsoft Power Query

Microsoft Power Query er et stærkt værktøj til at arbejde med data fra mange forskellige kilder. Kapacity’s Cheat Sheet om Power Query gennemgår vi de basale funktioner, som f.eks. import og filtrering af data.

Hent Power Pivot Cheat Sheet her