Skip to content

Pressemeddelelse: Visma køber Kapacity

En af Nordens førende IT-virksomheder, Visma, der gennem de seneste år har foretaget flere bemærkelsesværdige opkøb på det danske marked, opruster endnu en gang. Med opkøbet af business analytics-konsulenthuset Kapacity, styrker koncernen kompetencepaletten inden for discipliner som business intelligence og advanced analytics, ligesom man nu står stærkere i henhold til at servicere store virksomheder i den private sektor.
26. april 2018 twoday kapacity

Visma, der herhjemme er særligt kendt for softwareløsninger til løn og regnskab såsom Visma Business, Dinero, e-conomic, DataLøn og MultiLøn, overtager aktiemajoriteten i konsulenthuset Kapacity, der på blot 10 år er vokset fra 2 til 85 medarbejdere. Kapacity er specialister i business analytics, cloud-baseret business intelligence og advanced analytics-discipliner såsom machine learning og big data og servicerer primært større private virksomheder.

»Business intelligence har længe været en del af paletten i Visma Consulting, hvor vi i dag har en afdeling, som primært servicerer kunder i den offentlige sektor. Nu får vi adgang til et stort landsdækkende team bestående af markedets førende specialister, og den dybde er selvsagt interessant«, lyder det fra Torben Ryttersgaard, adm. direktør for Visma Consulting A/S, der heller ikke lægger skjul på, at Kapacity har mange interessante kunder i den private sektor – heriblandt store virksomheder som Maersk Tankers, Aller Media og BESTSELLER.

Hos Kapacity, hvor toplinjen henover de sidste tre år er vokset ca. 64% til DKK 77 mio., samtidigt med at bundlinjen er vokset 45% til mere end DKK 7 mio. efter skat, ser man ligeledes stort potentiale i de nye ejere, der kan bistå med den fortsatte vækst, da der ifølge den administrerende direktør, Philip Lykke Christensen er tale om et stærkt synergimatch de to virksomheder imellem.

»Vi kobler os på en af Nordens absolut førende IT-virksomheder, hvilket giver adgang til spændende kompetencer og forretningsmuligheder. Dernæst er Visma Consulting blandt de toneangivende aktører inden for den offentlige sektor herhjemme, hvorimod vi primært servicerer større private virksomheder«, fortæller han med henvisning til, at man nu også vil til at byde ind på de store offentlige udbud, som er et oplagt vækstmarked for virksomheden.

En aftale er en aftale

Ifølge Philip Lykke Christensen skyldes deres succes primært to ting: »Vi har altid levet og leveret efter vores mantra Quality, Integrity, Kapacity – det betyder i virkeligheden bare, at en aftale er en aftale, og at vores kunder kan forvente vores ærlige rådgivning uden en masse salgsgas«, fortæller han.

Dernæst investerer man kontinuerligt i kompetenceudvikling inden for de nyeste teknologier, så medarbejderne er på forkant med markedet inden for både teknologier, løsninger og platforme.

»Vi arbejder altid med 3-4 såkaldte labs-områder, hvor vi investerer både tid og ressourcer i teknologier, som vi har høje forventninger til i fremtiden. Således er vi på forkant med markedet, når teknologierne og efterspørgslen modnes«, fortæller han og fortsætter: »Vores medarbejdere er blandt de allerdygtigste i branchen, hvilket flere gange er anerkendt af både Microsoft, TARGIT og IBM – det er vi sindssygt stolte af«.

Tilbage hos Visma Consulting i Lyngby er man selvsagt imponeret over væksten hos Kapacity, som man kalder et selskab fra øverste hylde, ligesom man har stor tiltro til, at virksomheden kan fortsætte de flotte takter med Visma i ejerkredsen.

»Kapacity opererer i et yderst interessant og vækstpræget marked, og man har henover årene bevist, at man formår at vokse hurtigere end markedet, samtidigt med at man bibeholder en flot indtjening. Da vi længe har haft et ønske om at udvide vores kapacitet inden for business intelligence, og Kapacity regnes blandt de absolut førende på området, kan man roligt sige, at vi svært tilfredse med opkøbet«, slutter Torben Ryttersgaard, der tydeligt ser de fremtidige synergier mellem Kapacity og Visma Consulting.

Visma Consulting overtager 60% af aktierne i Kapacity, der fortsætter som selvstændig virksomhed under nuværende ledelse og bibeholder deres kontorer i Kolding, Aarhus og København. Torben Ryttersgaard indtræder som bestyrelsesformand i Kapacity.

Om Kapacity A/S

Kapacity er en dansk konsulentvirksomhed, som leverer rådgivning inden for business analytics og data warehouse-løsninger baseret på løsninger fra primært Microsoft, IBM og TARGIT. Virksomheden er stiftet i 2008 og beskæftiger i dag 75 medarbejdere på kontorene i Kolding, Aarhus og København. Kapacity havde i regnskabsåret 2016/17 en omsætning på DKK 77,28 mio. og et resultat efter skat på DKK 7,33 mio. Se mere på www.kapacity.dk.

Om Visma Consulting A/S

Visma Consulting er del af Visma-koncernen, der er blandt Nordens førende IT-virksomheder. I Danmark yder Visma Consulting rådgivning og udvikler software for en lang række offentlige og private kunder. Læs mere på www.visma.dk/it-udvikling-og-radgivning/.

Om Visma

Visma er førende leverandør af produkter og ydelser, som effektiviserer virksomheder. Koncernen tilbyder software, inkassoløsninger, retail IT-løsninger og IT-relaterede projekter og rådgivning. Visma forenkler og automatiserer forretningsprocesser inden for den private og offentlige sektor. 760.000 nordeuropæiske kunder benytter Vismas produkter og services, og yderligere 300.000 bruger Visma som hosting-partner. Koncernen har 6.700 ansatte og havde i 2017 en omsætning på NOK 9.346 millioner.

Relaterede artikler