Microsoft etablerer datacenterregion i Danmark

Microsoft har netop offentliggjort, at de investerer i etableringen af en ny datacenterregion i Danmark, der vil være bæredygtig og forsynet med 100 procent vedvarende energi.

Af: Magnus Tugwell Laursen

11. december 2020

Den nye datacenterregion etableres på Sjælland, kommer til at bestå af tre lokationer og vil muliggøre opbevaring og behandling af data på dansk grund.

For Microsofts kunder – heraf mange Kapacity-kunder – vil Microsoft Cloud på dansk jord give mulighed for at udvikle, levere og supportere helt nye cloud-løsninger baseret på lavere latency, høj sikkerhed og dataopbevaring i Danmark.

Den danske datacenterregion vil tilbyde både Microsoft Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 og Power Platform og vil særligt åbne nye muligheder for løsninger og services til kunder i regulerede industrier.

Dagens annoncering dækker den mest omfattende investering i Microsofts 30-årige historie i Danmark. Derudover styrker Microsoft indsatsen for digital opkvalificering med et mål om at nå 200.000 danskere frem mod 2024. Initiativet dækker blandt andet yderligere muligheder for Azure-træning og certificeringer.

Læs meget mere om Microsofts nye datacenterregion på Microsofts hjemmeside.

Del på

Andre blogindlæg du måske vil finde spændende

Data Talk: SEGES Innovation

17. februar 2023|

Hvordan strømliner og automatiserer du processerne omkring produktionssætning af machine learning-modeller, så din data science-investering kan skabe varig værdi og forandring i forretningen? Hør SEGES Innovations bud på det spørgsmål, samt de overvejelser de har gjort sig undervejs i [...]

2021-06-17T09:36:33+02:00