Skip to content

Kapacity hjælper Akutberedskabet med at forbedre trafiksikkerheden ved hjælp af data

Region Hovedstadens Akutberedskab har i samarbejde med Trygfonden og Kapacity skabt et interaktivt kort, der giver overblik over trafikulykker i regionen. Forventningen er, at udstillingen af data skal forbedre trafiksikkerheden.
20. august 2021 twoday kapacity

Data kan redde liv, og data kan skabe tryghed. Det har været mantraet for Region Hovedstadens Akutberedskab, der har arbejdet på at frigive og udstille data på en hjemmeside, så borgere, kommuner, byudviklere med flere kan tilgå og bruge data i forbindelse med f.eks. byplanlægning og udvikling af sikker trafik.

”Vi har mange valide og vigtige data i Akutberedskabet, og vi skal selvfølgelig bruge dem fremadrettet til gavn for borgerne og samfundet. Vi har valgt at samle data om trafikulykker på en hjemmeside, fordi vi ønsker at stille vores data til rådighed for alle, for at dele viden og skabe tryghed,” fortæller Mikkel Dahlstrøm Jørgensen, Sektionsleder, Data, controlling & IT i Region Hovedstadens Akutberedskab.

Kapacity har assisteret og rådgivet Akutberedskabet i processen med at få frigivet trafikulykkesdata både ift. datamodel, visualisering i Microsoft Power BI og at indlejre data på hjemmesiden.

”I Kapacity er vi stolte over samarbejdet med Akutberedskabet, der har nogle klare ambitioner med data, som potentielt kan redde menneskeliv. Her er vi rigtig glade for at være med til at forløse de mål, der er sat. Løsningen giver både politikere og byudviklere et konkret redskab til at forbedre trafiksikkerheden, men demokratiserer også data, så borgere kan presse på for at få ændret farlige trafikstrækninger baseret på fakta,” siger Søren Toft Joensen, partner og CCO i Kapacity.

Kapacity har også samarbejdet med Akutberedskabet om at etablere en agil dataplatform, hvor de livsvigtige data, Akutberedskabet råder over, sættes i spil. Når man for eksempel ringer til 1-1-2 eller 1813, så kan sekunder være kostbare, når beslutninger skal tages. Her er målet, at data skal understøtte de sundhedsfaglige personer, der modtager opkaldet. Og det kan potentielt redde liv, hvad end det handler om hjertestop, trafikulykker eller andet.

Relaterede artikler