Skip to content

#CloserToTheCloud: Kapacity hjælper TV2 med data til storytelling

To danskere er på vej mod toppen af Mount Everest i et forsøg på at blive den første dansker, der når toppen uden ekstra ilt. Kapacity hjælper TV2 med opsamling og analyse af data, som gør TV2 i stand til at finde historierne, der ligger gemt heri.
18. maj 2018 twoday kapacity

To bjergbestigere, Jakob Urth og Rasmus Kragh, er netop nu på vej mod toppen af Mount Everest. Kapacity hjælper med dataopsamling, dataanalyse og datavisualisering, så rejsen mod toppen kan følges fra computerskærmen. Der bliver samlet og sammenholdt GPS-data, sundhedsdata, meteorologiske data og geodata som gør det muligt at følge bjergstigernes rejse helt tæt på.

Morten Brandstrup, Head of News production hos TV2, udtaler om Kapacitys rolle: ”Det er fantastisk at have Kapacitys dataeksperter med på holdet. De finder historier i data, og på den måde bliver TV2 i stand til at fortælle og skabe en endnu skarpere fortælling til seerne.”

Kapacity hjælper altså med at bearbejde og finde historier i data. Vi vil bidrage med flere analyser af data i en dokumentar om Jakobs opgør med Mount Everest, som sendes til efteråret. Her vil vi blandt andet kunne være med til at be- eller afkræfte hypoteser, da vi ud fra sportsdata kan se, hvordan han burde klare rejsen mod toppen.

Få hjælp med datavisualisering i BI og Advanced Analytics.

Relaterede artikler