Microsoft Business Intelligence

Microsoft har alt til Business Intelligence

Microsoft Business Intelligence er en komplet, integreret pakke med server, klient og udviklerprodukter.

Microsoft tilbyder en hel palet af Business Intelligence-produkter og –værktøjer, der tilsammen udgør Microsoft’s BI-stack.

Filosofien bag Microsoft’s Business Intelligence-produkter er, at de skal skabe værdi af de data, du allerede har. Samtidig skal data være tilgængelig for de rigtige personer, og de skal præsenteres på en måde, som gør det muligt at træffe de rigtige beslutninger hurtigt.

Microsoft’s BI-stack er i rivende udvikling og der kommer jævnlig nye værktøjer og produkter til. Trenden går mod mere selvbetjening, som gør slutbrugerne i stand til på egen hånd at lave rapporter og analyser på et niveau, som var utænkelig for blot få år siden.

Nedenfor finder du beskrivelser af Microsoft’s mange produkter og værktøjer.

Microsoft Business Intelligence produkter

Microsoft’s Business Intelligence produkter dækker alle discipliner inden for genren. Læs mere om de forskellige produkter her.

Microsoft SQL Server

Microsoft SQL Server er fundamentet i alle Kapacity’s løsninger.

Med SQL Server får du suveræn performance med den særlige in-memory-teknologi, som gør SQL Server særligt egnet til Data Warehousing. Microsoft SQL Server er også det rigtige valg, hvis du går op i sikkerhed, tilgængelighed og skalerbarhed, hvor SQL Server også udmærker sig i forhold til konkurrerende produkter.

Udover traditionelle lokale installationer, kan SQL Server også placeres i skyen, f.eks. i Microsoft Azure.

Der følger en lang række værktøjer med Microsoft SQL Server, herunder blandt andet Server Analysis Services (SSAS), Reporting Services (SSRS) og  Integration Services (SSIS).

Læs mere om værktøjerne nedenfor.

Læs mere om SQL Server

microsoft-power-bi-1

Microsoft Power BI

Med Microsoft Power BI kan du og dine kolleger nemt og hurtig arbejde med data på måder, der giver indsigt og værdi for virksomheden.

Microsoft Power BI er en web- og mobil-applikation, som ved hjælp af simpel drag ’n drop gør det muligt at lave flotte dashboards, interaktive rapporter og smarte analyser – alt sammen på baggrund af de datakilder, du vælger – f.eks. SQL Server, Microsoft Excel eller Dynamics CRM.

Når din rapport eller analyse er færdig, gør den cloud-baserede teknologi det nemt at dele dit arbejde med dine kolleger, som kan arbejde videre med data uanset, om de benytter en laptop, tablet eller smartphone.

Microsoft Power BI giver også mulighed for at lave dine egne unikke dashboards på baggrund af elementer fra andre rapporter, analyser m.v.

Læs mere om Power BI
Se video om Power BI

Microsoft SharePoint Server

Microsoft SharePoint

SharePoint er et integreret miljø, der gør det enkelt at administrere og dele rapporter og dashboards på tværs af din virksomhed.

Med SharePoint følger en række funktioner til oprettelse af dashboards og scorecards, samt avanceret filtrering, interaktive analyser og visualiseringer.

SharePoint er integreret med en bred vifte af Business Intelligence-relaterede værktøjer, herunder f.eks. SQL Server Reporting Services og Power View til rapporter.

Den samlede arkitektur i SharePoint betyder, at platformen kan skaleres præcis efter dine behov, ligesom den er meget sikker.

Læs mere om Microsoft SharePoint

Microsoft Office 365

Office 365 er meget mere end Word og PowerPoint, for – udover PowerBI – indeholder pakken også en række smarte Business Intelligence-relaterede værktøjer og funktioner:

  • Med Power Query til Microsoft Excel kan du registrere, behandle og transformere data på tværs af forskellige kilder.
  • Power Pivot til Microsoft Excel benyttes til analyse af data, og med produktet kan du lynhurtigt omdanne enorme mængder data til meningsfuld information.
  • Power Map til Microsoft Excel gør det til en leg at lave flotte kort-visualiseringer i 3D på baggrund af dine data.

Læs mere:

Power Pivot
Power Query
Power Map

Microsoft SQL Server værktøjer

Microsoft tilbyder forskellige værktøjer til Business Intelligence-relaterede opgaver, herunder integration, analyse og rapportering. Værktøjerne er fuldt integreret til Microsoft’s Business Intelligence produkter: SQL Server, SharePoint og Office.

SQL Analysis Services

Med Microsoft SQL Server Analysis Services (SSAS) kan du opbygge flerdimensionale og tabelbaserede analysemodeller, som kan bruges til interaktiv dataanalyse, -rapportering og -visualisering.

Læs mere om SQL Analysis Services

SQL Reporting Services

Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS) gør det enkelt at lave interaktive rapporter.
Rapporterne kan leveres i  forskellige formater og benyttes på f.eks. SharePoint Server.

Læs mere om SQL Reporting Services

SQL Integration Services

Microsoft SQL Server Integration Services benyttes til integration af forskellige datakilder. Værktøjet indeholder en lang række funktioner til dataintegration og -transformation.

Læs mere om SQL Integration Services