Loading...
Novozymes2018-08-03T14:13:56+00:00

Projekbeskrivelse

Manglende indsigt i forretningen og tidskrævende manuelle rutiner var motivationen for beslutningen om en ny Business Intelligence-løsning til Novozymes.

5.000 medarbejdere, mere end 700 produkter, der sælges i 130 lande, og en global markedsandel på 47 % er blot nogle af de imponerende fakta om den danske kæmpesucces, biotek-virksomheden Novozymes.

Virksomheden er i den grad ledende inden for deres felt, enzymer, og har mere end 6.000 patenter på produkter, der kan alt fra at fjerne trans-fedt i fødevarer til forbedringer af vedvarende energikilder.

Men fordi medarbejderne er fordelt på 35 beliggenheder verden over, er det en kompliceret proces at skabe fuldstændig klarhed over, hvordan virksomheden performer. Det kræver de helt rigtige værktøjer og velovervejede forretningsprocesser.

Tastearbejde burde høre til i fortiden

Tidligere foregik rapporteringen af performance således, at medarbejderne manuelt udtrak data fra virksomhedens forskellige systemer for derefter at behandle dem i Microsoft Excel. Metoden gav dog ikke et tilstrækkeligt præcist billede af Novozymes’ aktuelle situation på tværs af afdelinger og beliggenheder. I Novozymes tvivlede man faktisk direkte på kvaliteten af den data, de fik ud af det. Desuden var tiden løbet fra omfattende og tidskrævende tastearbejde.

Oplagt løsning blev ikke valgt

Det blev således besluttet at implementere en ny Business Intelligence-løsning. Da en stor mængde af det data, som skulle behandles i den nye BI-løsning, ligger i et SAP Business Warehouse, ville det umiddelbart være oplagt at vælge en SAP BI-løsning. Alligevel valgte Nozomzymes en Microsoft-baseret løsning i stedet for, dels fordi det er væsentligt billigere at udvikle på Microsoft-platformen, og dels pga. de oplagte integrationsmæssige fordele med andre Microsoft-produkter.

Den færdige løsning har bl.a. givet Novozymes bedre effektivitet og gennemsigtighed – og så har den selvfølgelig også sparet medarbejderne for en enorm mængde manuelt arbejde.

God kemi med Kapacity-teamet

På andres anbefaling og på baggrund af en uformel snak over en kop kaffe var det Kapacity, der blev valgt til partner på projektet. Kapacity stillede med fast hold af fire konsulenter, som var tilknyttet projektet fra start til slut.

”Det var et meget stort projekt, så vi har brugt meget tid sammen, men det har på ingen måder været problematisk, fordi vi har haft så god kemi med Kapacity-teamet. De har øje for detaljen, arbejder hurtigt og er fuldstændig sikre i det, de laver,” fortæller Ásgeir Gunnarsson, Solution Architect i Novozymes.

Læs om Microsoft Business Intelligence