Loading...
Dagrofa2018-07-26T10:28:06+00:00

Projekbeskrivelse

Kapacity er et positivt bekendtskab for Dagrofa

Som det fremgår i infoboksen nedenfor, er Dagrofa et omfattende foretagende, hvor Business Intelligence naturligvis er et nødvendigt værktøj i dagligdagen.

Dagrofas Business Intelligence løsning, der er baseret på et Teradata Data Warehouse, Microsoft kuber og en TARGIT frontend, vedligeholdes af Dagrofas afdeling for markedsanalyse og forbrugerindsigt, et internt BI-team i Danmark og en række udviklere i Indien. Løsningen har mere end 1000 brugere, herunder leverandører, butikker og Dagrofas servicekontor, som er alle backoffice-funktionerne til butikkerne.

En vigtig del i Dagrofas Business Intelligence løsning er den såkaldte kampagneanalyse, som bruges til at analysere effekten af tilbudsaviser. Analysen giver mulighed for at se på salget af en vare i ugerne før, under og efter, den har været med i en tilbudsavis.

I efteråret 2013 led kampagneanalysen desværre under voldsomme performanceproblemer, som bevirkede, at det tog ca. 30 minutter at køre analysen. Det var ikke holdbart for Dagrofa, så de kontaktede Kapacity, fordi de i andre tilfælde har løst lignende problemer.

Anne Fivelsdal, Chef for markedsanalyse og forbrugerindsigt hos Dagrofa, fortæller om de indledende møder: ”Kapacity havde en sindssyg sympatisk tilgang til os som potentiel kunde. De var meget ærlige om deres egne evner, og de understregede, at de kun ville løse de problemer, som de var sikre på at kunne løse. De lovede i hvert fald ikke for meget. ”

På baggrund af den indledende dialog blev det aftalt at gennemføre et Proof of Concept på optimering af kampagneanalysen for at fastslå, hvilke performanceforbedringer der eventuelt kunne opnås ved at ændre kuben i analysen.

Læs mere om Business Intelligence

Klar forbedring

Resultatet af POC’en var klokkeklart: Med Kapacity’s forbedringer af kuben kunne kampagneanalysen afvikles på mellem 8 og 10 sekunder, altså en forbedring med faktor 180!

Førstegangsindtrykket af Kapacity var dermed cementeret:

”Vi fik stor tillid til Kapacity på baggrund af POC’en,” siger Kasper Hvid Voldstedlund, Business Intelligence Projektleder hos Dagrofa, og fortsætter: ”De er gode til at sætte sig ind i opgaverne – og de formår at løfte dem. Det er også en stor kvalitet, at de siger fra og giver modspil, når der er behov for det.”

Siden POC’en i efteråret 2013 har Kapacity bistået Dagrofa i en række forskellige sammenhænge, herunder f.eks. optimering af andre analyser, undervisning i Management Studio og sparring på forskellige områder. Og det gode indtryk hænger ved:

”Vi har fortsat en rigtig god dialog om opgaverne med Kapacity. Deres konsulenter er super at sparre med, og helt overordnet er bekendtskabet meget positivt,” siger Kasper Hvid Voldstedlund.

Anne Fivelsdal supplerer: ”Kapacity har bare styr på deres kompetencer – og jeg er vild med deres ’what you see is what you get’ tilgang til tingene.”

Om Dagrofa

Dagrofa er en af Danmarks største dagligvarekoncerner, og virksomheden opererer inden for forretningsområderne detail, grossist og foodservice. Hvert område indeholder selvstændige datterselskaber, som hver især er specialister inden for deres segment.

Detaildelen af Dagrofa omfatter dagligvarer kæderne Meny, KIWI, EUROSPAR, SPAR, Min Købmand, Let-Køb og Pisiffik. Alt i alt drejer det sig om mere end 700 butikker fordelt over hele landet.

Grossistdelen af Dagrofa omfatter landets største dagligvaregrossist, SuperGros. SuperGros har terminaler i Vejle, Herning og Ringsted, og virksomheden beskæftiger ca. 600 medarbejdere. SuperGros leverer varer til butikkerne i Dagrofas detailenhed, samt en række andre danske dagligvarer butikker, f.eks. LIVA, L.I.C, Shell og nemlig.com.

Dagrofas Foodservice enhed består af to selskaber; Catering Engros og Dagrofa S-Engros. Catering Engros sælger fødevarer til professionelle erhvervsdrivende, der enten bearbejder eller videresælger fødevarer. Dagrofa S-Engros er den førende cash & carry aktør på det danske foodservice- og kioskgrossistmarked med fastfood-restauranter, cafeer og kiosker som de primære kunder.

Læs mere på Dagrofas hjemmeside.