Loading...
BoConcept2018-07-26T12:25:59+00:00

Projekbeskrivelse

BoConcept får “vanvittige” performance forbedringer med nyt Data Warehouse

I takt med BoConcept’s hastige vokseværk steg behovet for Business Intelligence naturligvis også. Man valgte at køre med to parallelle løsninger; én til hovedkontoret, som behandlede data fra produktion, lager, indkøb og finans, og en anden løsning, som supporterede kædens butikker.

Alt i alt et udmærket setup, som desværre led under nogle væsentlige problemer:

”Vi havde store performanceproblemer med den gamle løsning. Den var langsom og fejlbehæftet, og især opgaven med at udsende statusrapporter til butikkerne voldte store problemer,” siger Louise Bielefeldt, Business Controller hos BoConcept, og fortsætter: ”Vi var heller ikke tilfredse med de begrænsninger, der var i forhold til selv at udvikle nye ting i vores gamle frontend-løsning.”

Kapacity havde tidligere hjulpet BoConcept med nogle ting på deres løsning til hovedkvarteret, og de havde dermed godt kendskab til både løsningen og forretningen. BoConcept var derfor ikke i tvivl om, at det var Kapacity, som skulle optimere deres Business Intelligence-løsning.

”Vi diskuterede detaljerne med Kapacity og udarbejdede en simpel kravspecifikation for opgaven. Den første opgave var at samle de to løsninger i ét stort enterprise data warehouse, den anden at udskifte vores gamle frontend med en ny baseret på Microsoft SharePoint og Microsoft Reporting Services,” siger Louise Bielefeldt.

Kapacity startede på opgaven i november 2013 og allerede efter kort tid – og før aftalt tid – var første delleverance afleveret:

”Kapacity overperformede i forhold til deres egne planer på udviklingen af vores nye data warehouse. Det var super, fordi vi kunne begynde at udvikle rapporter, inden selve kuben var færdig. Fremdriften i projektet har været langt hurtigere, end jeg ellers har oplevet,” siger Louise Bielefeldt og tilføjer: ”Jeg tror i høj grad Kapacity’s kendskab til vores forretning er medvirkende til, at projektet er gået så hurtigt. Vi har et fast hold af fire konsulenter tilknyttet, og de er alle super gode til at spørge ind til de rigtige detaljer.”

Blogindlæg: Fra data til BI-løsning – leverer BI-teamet det, brugerne drømmer om?

Undervisning af fire superbrugere

En del af projektet var også, at Kapacity skulle stå for uddannelse af fire superbrugere hos BoConcept. I stedet for at vente med undervisningen, til efter løsningen var færdig, blev den gennemført sideløbende med udviklingen – og det gav bonus:

”Det var en genial måde at gøre det på, for en del af undervisningen gik med at lave vores standardrapporter. Det er meget nemmere at forholde sig til noget, man kan relatere sig til, når man sidder i en undervisningssituation. Samtidig gav det også mulighed for at finde nogle småfejl. Standardrapporterne skulle have været færdige den 30. april 2014, men de var klar en måned før tid. Metoden med at køre undervisningen sammen med udviklingen har uden tvivl været afgørende for, at vi er nået så langt, som vi er i dag.”

– Louise Bielefeldt, Business Controller hos BoConcept.

I forbindelse med udviklingen af BoConcept’s nye, samlede data warehouse blev hele backenden i løsningen omskrevet, og det har gjort den nye løsning markant hurtigere i forhold til den gamle:

”Performanceforbedringerne har været vanvittige! Tidligere kunne vi lave ca. 200 butiksrapporter i løbet af en måned, men med den nye løsning klarer vi dem alle på ca. to timer. Også opdatering af data i vores data warehouse går langt hurtigere nu. Før tog det ca. seks timer, og nu tager det ca. halvanden time,” siger Louise Bielefeldt og konkluderer:

”Vores nye løsning lever fuldstændig op til vores forventninger; performance er forbedret markant, vi har åbenlyse fordele med vores nye, samlede enterprise data warehouse, og den nye Microsoft-baserede frontend gør os i stand til at gøre mere selv. Projektet har kørt eksemplarisk og det har været en fornøjelse at arbejde med Kapacity’s konsulenter, som altid er super kompetente, seriøse og effektive – de arbejder bare stærkt!”

Om BoConcept

BoConcept er i dag Danmarks mest globale møbelkæde med mere end 250 butikker fordelt i 58 lande i hele verden, men historien går helt tilbage til 1952, hvor de to danske møbelsnedkere Jens Ærthøj og Tage Mølholm startede med at producere skabe i egefiner.

I 1962 flytter de to stiftere ind i en ny fabrik, som den dag i dag fortsat er hjemsted for virksomheden. De følgende år skifter virksomheden navn flere gange, og i 1988 opkøbes Club 8 Company i Ølgod. I 1993 åbnes virksomhedens første butik under navnet BoConcept, og i 2002 flyttes fokus for alvor fra at være en produktionsvirksomhed til en international retail-kæde.

Siden da er det gået forrygende hurtigt og BoConcept’s produkter sælges i dag i 255 BoConcept Brand Stores, som er BoConcept’s franchisebutikker, og i 48 BoConcept Studios, som er såkaldte shop-in-shops beliggende i etablerede møbelbutikker.