Projekbeskrivelse

Unifeeder dykker dybere i deres data med IBM Cognos

Bevæbnet med IBM Cognos Analytics kan Unifeeder levere overbevisende rapporter til støtte for bedre beslutningstagning.

Tager du et nærmere kig på din indkøbskurv, vil du sandsynligvis finde ud af, at mange af varerne er blevet fremstillet i udlandet. Fra elektronik og legetøj til fødevarer og tøj – et stort antal af de produkter ender først på hylderne efter en lang rejse til søs.

For logistikvirksomheder som Unifeeder er det vigtigt, at disse rejser foretages så effektivt som muligt for at bevare overskuddet i den konkurrencedygtige industri.

Kurs mod succes

Unifeeders netværk af ruter spiller en afgørende rolle i regionale og globale forsyningskæder og fungerer som et afgørende led mellem store internationale skibsfart og mindre havne i Nordeuropa og Middelhavet.

Martin Nyhuus, Manager, Performance Management hos Unifeeder, siger: “Vores Feeder Shipping Business handler om skala: målet er at konsolidere så meget fragt til så få skibe som muligt, samtidig med at der opretholdes tilstrækkelig fleksibilitet, så vi kan få vores kunders varer til deres destinationer så hurtigt som muligt.”

For at opnå dette er optimering af ruter og last en topprioritet. ”I praksis koster det lige så meget at sejle et skib, der kun er belastet med 80 procent kapacitet, som det gør at sejle et helt fuldt fartøj,” siger Martin Nyhuus. ”Ved at maksimere udnyttelsen af ​​skibet, kan vi gøre turen meget mere omkostningseffektiv. Vi planlægger også ruter meget omhyggeligt for at sende et mindre antal af større skibe ud, når det er muligt. Dette hjælper med at reducere brændstofforbruget og holde vores drift rentabel.”

For at ledere kan træffe informerede forretningsbeslutninger vedrørende ruter, fartøjsudnyttelse og brændstoføkonomi har de brug for et samlet overblik over driften og virksomhedens præstationer.

Martin Nyhuus kommenterer: “For at træffe de rigtige beslutninger har man brug for de rigtige oplysninger, og derfor ønskede vi at bygge videre på vores eksisterende analytiske evner. Vi ville forbedre kvaliteten af ​​vores rapporter for støtte vores beslutningstagere bedre.”

Fuld fart fremad

Efter at have brugt IBM® Cognos® Business Intelligence som front-end rapporteringsværktøj i over et år, benyttede Unifeeder muligheden for at opgradere til IBM Cognos Analytics efter dets udgivelse.

Martin Nyhuus erindrer: “Vi havde brugt en tidligere version af Cognos Business Intelligence, men efter at have set den intuitive nye grænseflade af Cognos Analytics besluttede vi os for at opgradere med det samme. Oven i den kraftfulde analytiske motor har Cognos Analytics nu en brugergrænseflade som kan konkurrere med de bedste moderne visualiseringsværktøjer.”

Samarbejde med Kapacity

Unifeeder arbejdede sammen med IBM Business Partner Kapacity for at installere og konfigurere løsningen, inden de selv skulle lave rapporter.

“I stedet for bare at ansætte Kapacity til at opbygge en ny platform og rapporteringsstruktur baseret på Cognos Analytics, ønskede vi at gøre det selv – med så lidt hjælp som muligt,” siger Martin Nyhuus. “Vi mener, at det er meget vigtigt, at udvikle vores interne færdigheder med Cognos Analytics. Vi designer og laver alle rapporter selv ved at trække på vores tekniske og forretningsmæssige færdigheder. Dette sikrer, at rapporterne opfylder vores specifikke krav. Vi vedligeholder også løsningen selv og fortsætter arbejdet med Kapacity for at udvikle vores færdigheder.”

Han fortsætter: “Cognos Analytics er nemmere for vores analytikere at bruge, takket være sin mere moderne brugergrænseflade. Og hvis vi har brug for hjælp til et teknisk spørgsmål, er Kapacity-teamet der altid for os. Vi sætter stor pris på at have en ekspert-partner til rådighed, der kan støtte os, når vi har brug for det, men vi er mest tilfredse med, at vi kan arbejde selvstændigt og oprette vores egne tilpassede rapporter.

Vi har været meget imponerede over løsningens alsidighed – man kan stort set opnå lige det, man vil! Designteamet kan starte med en skitse til en ny rapport på et whiteboard og derefter føre visionen ud i virkeligheden. Stærke visualiseringsfunktioner gør det muligt for os at oprette tilpassede rapporter til forskellige målgrupper lige fra ledende medarbejdere til operationelle teams.

Martin Nyhuus, Manager, Performance Management hos Unifeeder

Støt på kursen

Bevæbnet med IBM Cognos Analytics kan Unifeeder levere omfattende og overbevisende rapporter, der støtter en klogere beslutningstagning.

“Vi kan levere langt mere detaljerede oversigter over virksomheden end tidligere. Vi kan også nemmere skræddersy indhold. Designets fleksibilitet er fantastisk – vi kan tilpasse rapporter til den tilsigtede målgruppe, der hjælper dem med at få mest muligt ud af informationen. For eksempel har vi været i stand til at forenkle rapporter til vores operationsteam, der gør det lettere at få et hurtigt overblik. Vi bruger farver til at fremhæve visse aspekter af rapporter, for at illustrere de mest relevante informationer i deres daglige arbejde. For C-niveau ledere kan vi på den anden side bygge mere omfattende og sofistikerede rapporter, for at give dem den indsigt, de har brug for.” Siger Martin Nyhuus.

Med rapporter, der dækker alt fra skibsruter til brændstoføkonomi, som er tilgængelig via en SharePoint-portal, har ledelsesteams på Unifeeder alle de oplysninger, de har brug for, til at informere om den strategiske planlægning på ét sted.

Martin Nyhuus kommenterer: “Det er meget nemt at integrere rapporter i SharePoint, så brugerne kan åbne dem i samme browser. Det er en lille ting, men det gør livet lettere for brugere, der har brug for hurtige, nemme adgangsrapporter og ikke ønsker at logge ind på en separat grænseflade. Ledere kan klikke på en rapport, finde de seneste brændstofforbrugstal, holde øje med. hvordan kapaciteten, sejlhastigheden og havforholdene påvirker effektiviteten og herefter planlægge fremtidige rejser i overensstemmelse hermed.”

Unifeeder arbejder for tiden med Kapacity for at forbedre sine analytiske og rapporterende evner. Selskabet planlægger at udnytte sine eksisterende IBM Cognos TM1® og SPSS® Modeler-løsninger – som i øjeblikket bruges til økonomisk planlægning – for at understøtte operationel beslutningstagning.

Der er så mange interessante spørgsmål, som har direkte konsekvenser for omkostningseffektiviteten. Hvilken forskel for brændstofeffektivitet gør det, hvis et skib sejler til 14 knob i stedet for 10, for eksempel? Er det fornuftigt at sejle langsommere på nogle ruter eller under visse forhold? Hvad er den bedste måde at maksimere effektivitet på? Med vores IBM Analytics-værktøjer, kan vi dykke dybere ned i vores data, finde mønstre og korrelationer og identificere områder til forbedring, hvilket hjælper os med at reducere omkostningerne, bevare overskuddet og forblive konkurrencedygtige.

Martin Nyhuus, Manager, Performance Management hos Unifeeder

Om Unifeeder

Med hovedkontor i Aarhus, Danmark, driver logistikfirmaet, Unifeeder, det største netværk for transport af skibscontainere i Nordeuropa. De tilbyder både container feeder og shortsea servicer. Selskabet har også en betydelig tilstedeværelse i Middelhavet.

Unifeeder beskæftiger ca. 340 personer i ni lande.

Læs mere om Unifeeder