Skip to content

Unifeeder samler rapporter på tværs af udviklingsværktøjer

Case: Unifeeder

Med twoday kapacity Information Hub får Unifeeder overblik over rapporter og øger rapportaktiviteten med 55%

case-unifeeder-hero-2

Udfordring med mange rapporter i forskellige værktøjer

Unifeeder har arbejdet indgående med brug af data i forretningsøjemed i mange år, og man har gennem tiden brugt flere forskellige rapporteringsplatforme og udviklet brugen af rapporter i alle forretningsområder. Det betyder, at der for brugere både i hovedkvarteret i Danmark og på lokationer i Europa er mange rapporter, der kan understøtte forretningens beslutninger. Det betyder dog også, at det kan have været svært for de enkelte medarbejdere at finde det, som de netop havde brug for.

Tidligere lå rapporterne tilgængeligt i en kompleks folderstruktur, og derfor brugte medarbejderne ofte links i e-mails til at åbne den rapport, de vidste de kunne bruge. Det bevirkede, at de ikke opdagede andre relevante rapporter indenfor samme område. Til tider fik det centrale Performance Management team også spørgsmål omkring, hvad den enkelte rapport egentlig viste, hvad formålet var, og hvorfra data i rapporten egentlig kom fra.

Udvikling af en central Informations Hub til samling af alle rapporter

Unifeeder ønskede sig en central portal, som kunne samle alle rapporter på tværs af udviklingsværktøjer med støtte til brugerne, så de nemt kunne få overblik over udvalget af rapporter inden for det dataområde, som de havde interesse for. Kapacity havde noget tid afsøgt markedet for en ”One-stop BI Portal” og man indgik derfor et samarbejde med henblik på at udvikle en Kapacity Information Hub til Unifeeder.

Senest er Information Hub’en blevet udvidet yderligere i funktionalitet, så den også kan vise hvilke rapporter andre i samme afdeling bruger.

Unifeeders krav til løsningen har overordnet været:

Central placering af rapporter med nemt og hurtigt overblik

Understøttelse af ældre rapporter fra Tableau og i Excel- og PDF-format

Simpel søgefunktion på nøgletal og analysedimensioner

Advarsler til brugere ved f.eks. ikke opdaterede data i rapporter

Markering af favoritrapporter

Direkte adgang til kuber

Stor udbredelse til nye brugere

På nuværende tidspunkt har twoday kapacity Information Hub været i brug i knap 3 måneder hos Unifeeder, og man har haft mere end 135 medarbejdere logget ind, hvor de 30 af dem var helt nye rapportbrugere.

I de første uger efter lanceringen havde Performance Management teamet travlt med at få deres kollegaer ombord i Hub’en. Brugerne skulle have hjælp til at bruge hub’en, men også hjælp til at få adgang til de rapportværktøjer, som de ikke tidligere havde brugt og nu kunne se værdien af.

"Efter go-live i uge 3 kan vi allerede nu i marts se, at der har været 55% flere views på Tableau rapporter i år end sidste år, og feedbacken fra brugerne er rigtig god – de synes det er let at finde rapporterne, forstå formålet og får stor værdi af at kunne se, hvor data kommer fra."

Cecilie Stadel Lippe, Performance Management Consultant hos Unifeeder

Implementering af løsningen

Løsningen indeholder i dag 67 rapporter. Informationer om rapporternes formål, kildesystemer, nøgletal (measures) og dimensioner er blevet inddateret løbende af de 5 medarbejdere i Performance Management teamet. Brugerne fik introduktion til Information Hub’en gennem e-mails, og derfra tog teamet fat i de enkelte brugere, hver gang de havde andre anledninger og introducerede Hub’en sammen med f.eks. support til nye rapporter.

Via Hub’en kan teamet også holde øje med user adoption – dagligt holder man øje med antallet af besøgende og deres rapportvisninger. Her kan man også se nye brugere og kontakte dem proaktivt og tilbyde hjælp.

Alle rapporter uploades nu centralt af Performance Management teamet, men dette kan udvides til også at dække andre afdelinger eller alle brugere. I så fald vil det fremgå, hvem der ejer rapporten, og om den er valideret af det centrale team.

case-unifeeder-truck

Samarbejdet med twoday kapacity

Samarbejdet mellem Unifeeder og Kapacity har været godt fra begge sider. Unifeeder havde helt konkrete problemstillinger, som skulle løses på en enkelt og smidig måde, og Kapacity kunne udfordre og finde brugbare løsninger under udviklingen af Information Hub’en:

”Kapacitys konsulent var god til at komme med nye ideer og udfordre kvalificeret, og han sagde ikke bare ja til alle forslag. Det er noget, vi sætter stor pris på i vores samarbejde,” slutter Cecilie Stadel Lippe.

Om Unifeeder

Unifeeder har 40 års erfaring med feeder og shortsea transportløsninger.

Siden etableringen har Unifeeder holdt kursen og er vokset gennem både organisk vækst og strategiske akkvisitioner. I dag er Unifeeder, der udbyder det største feeder og shortsea netvæk i Europa, en del af Unifeeder Group, som også består af søsterselskabet Unimed Feeder Service, som er ledende feeder operatør i Middelhavet og Sortehavet.

Unifeeder Group er ejet af DP World, som er en ledende spiller inden for global handel.