RPA – Robotic Process Automation2021-10-04T16:26:58+02:00

RPA – Robot Process Automation

Automatisér dine ensformige og transaktionstunge processer på en let og overskuelig måde

Hvad er RPA?

Automatisering kommer i mange former og kan bestå af forskellige værktøjer. Men i dag er der et særligt stort fokus på Robotic Process Automation (RPA).

RPA er softwarerobotter, der benyttes til at udføre manuelt og gentagende administrativt arbejde. En slags digital assistent, der kan overtage de mange monotone og regelbaserede opgaver helt eller delvist. De fleste RPA-værktøjer interagerer med applikationer og browsere, som om de var brugere, og kan derved aflaste den enkelte medarbejder, så der er mere tid til de udfordrende og komplekse opgaver.

Ligesom mennesker kan robotterne forstå, hvad der fremgår på en skærm, navigere i systemer og identificere og udtrække data og dermed udføre en bred vifte af definerede handlinger. Robotter kan dog gøre det langt hurtigere og mere konsekvent end mennesker – uden behovet for kaffe og søvn.

6 gode grunde til at benytte RPA

RPA benyttes der, hvor den manuelle proces enten i kvantitet eller i kompleksitet overstiger det rimelige. Vi har samlet en håndfuld parametre, som RPA kan hjælpe jeres forretning med herunder:

Besparelse af timer

En robot kan helt eller delvist overtage trivielle arbejdsopgaver fra en medarbejder. Dermed kan medarbejderen i stedet fokusere på mere værdiskabende opgaver.

Ensartet kvalitet

En robot laver ikke tastefejl eller glemmer. Eliminering af manuelle fejl medfører data af bedre kvalitet, som giver mere pålidelige analyser.

Eksekveringshastighed

Robotter er hurtigere end et menneske til de fleste handlinger og kan køre 24 timer i døgnet. De kan dermed eksekvere langt flere processer i døgnet end et menneske.

Gennemsigtighed og tillid

Robotter fjerner risikoen for svig og indfører fuldstændig sporbarhed i processen.

Medarbejder- og kundetilfredshed

Robotter fjerner eller mindsker trivielle opgaver fra medarbejderen og supplerer kundevendte processer. Medarbejderne kan således fokusere på de mere interessante og udfordrende opgaver, hvilket øger medarbejdertilfredsheden.

Skalering

Perioder med ekstra arbejdsbyrde kan lettes ved at kunne sætte flere robotter i arbejde. Så medarbejderne får mere tid til fordybelse i de komplekse opgaver.

Det kan man bruge RPA til

De fleste har prøvet at flytte data fra et system til et andet, fordi systemerne ikke har en integration. Eller gennemgået store datasæt manuelt og klippet dem sammen, fordi arbejdsgangen er for kompleks til nemt at kunne udføres i Excel. Det er her, at RPA kommer på banen og kan lette arbejdsbyrden.

For at være helt konkret, har vi udvalgt et par typiske eksempler, hvor robotter kan gøre en stor forskel for netop din arbejdsplads:

  • Afstemning af konti

  • Aktindsigt

  • Journalisering og dokumentation efter endt arbejdsgang

  • Validering af momsberettigelse

  • Rejsegodtgørelse og udlæg
  • Migrering af data ved systemopgraderinger
  • Kontrol og assistance af den decentrale ansættelsesproces
  • Kontrol generelt

Vil du vide mere om RPA?

Gør som en lang række af landets mest ambitiøse virksomheder:
Udfyld formularen eller tag fat i Stig – så kan vi tage en god snak om jeres udfordringer og drømme.

Stig Thougaard
Senior Commercial Advisor, Digital Strategy
+45 31 63 29 21
sth@kapacity.dk

Blogindlæg du måske vil finde spændende

Go to Top